Bästa TV-kanalen

Silver en kanal som visar hyllade och omtalade independentfilmer. Kanalen riktar strålkastarna mot filmer från hela världen som är producerade utanför de stora Hollywood-bolagen. I Silver är den nutida filmen i fokus, nya regissörer, aktörer och filmstilar ger tittarna känslan av en filmfestival i hemmiljö.

Silver äger


Städa ...

...suger

Skata som jag inte gillar


Ränderna går aldrig ur

Ylva Johansson (s) förnekar sig inte!  I regeringställning eller opposition , det spelar ingen roll.

Registrera bloggare

EU vill registrera bloggare, läser man i DN. Jaha! Då kanske man är någon? Eller får fler läsare? Kan man klaga någonstans om man inte blir registrerad? Man vill ju va med!

Utbildningskatastrof

Om Sverigedemokraterna får 4% av rösterna i ett val och vi har ca 6 miljoner röstberättigade innebär det att det är 240.000 personer som röstar på dem.
Snacka om att utbildningspolitiken har misslyckats. Eller?

Skata som jag gillar



Konstnären heter Blaziuz

Världens bästa danslåt


FRA-lagen måste utmanas


Språkfelen haglar

Nu fick jag en sommarhälsning från min chef där han önskar mig trevlig semester och avkopplande vila!

Och dagens fråga är: Är "avkopplande vila" en

Oxmyron, Tautologi
eller Paradox. 

Eftersom det inte är en motsägelse eller diskrepans  och ordet "vila" är synonymt med "koppla av" måste det var en tautologi, eller?

Lök på laxen

Onsdagen den 18 juni glömmer vi snabbt, det var ingen bra dag!


Sverige förlorar mot Ryssland (0-2) och inte bara förlorar utan blir utklassade.

Dessutom antas FRA-lagen och som lök laxen så förlorar mitt IFK Norrköping mot AIK (2-3) i en träningsmatch.



...men idag lyser solen i Stockholm och det regnar i Göteborg ....


Öde ö

Läste att omröstningen om vilken spelare man skulle vilja hamna på en öde ö med vanns av Zlatan med Henke på andra plats.
En fråga till de som röstande på dessa herrar. - Vad ska ni prata om?

Världens bästa Pablo

Nu är det dags för något kul. Här är världens bästa ståuppare. Ett litet exempel från YouTube. Gå ditt och hitta mer och  N J U T!


Språklektion

Homofoner är ord som uttalas lika, men stavas olika och har olika betydelser. Ex jul, hjul

Homografer är två eller flera ord som stavas likadant men uttalas olika. Ex kort ('motsats till lång' respektive 'fotografi'

Homonymer är ord som stavas och uttalas likadant men som betyder olika saker och därför är olika ord. Ex fil, minst fem olika betydelser: mejeriprodukt, verktyg, körfält, datafil, ärendeakt.

Synonym är ett ord som har samma betydelse som ett annat ord. Ex lugn - ro, varm -kall

Antonym är en motsats till något annat ord, det vill säga att det betyder tvärt om. Ex  hård - mjuk, hård - varm

Kognat är en beteckning för ord i olika språk som har ett gemensamt ursprung, etymologi. Ex broder - brother, snok - snake, orm - worm

Exonym är en term som används i ett språk för att beteckna ett namn eller en företeelse i ett annat språkområde som inte hör till detta språkområde. Ex. Köpenhamn-. København.

Retronym, ett ord eller en fras som skapas för en redan namngiven företeelse till följd av att det ursprungliga ordets betydelse har vidgats. Ex  Tjock-TV för att skilja på den nya

Tautologi är inom stilistiken en omsägning av samma sak, ibland populärt kallat "tårta på tårta". Ex: CD-skiva, RAM-minne. Tautologin kan även bestå av flera ord eller sträcka sig över flera satser, som i ordspråken "bot och bättring", "liv och leverne".

Oxymoron. En självmotsägelse eller en oxymoron är ett ord eller begrepp som är sammansatt av två element som står i motsatsförhållande till varandra eller är skenbart oförenliga. Ex "Den talande tystnaden".

Antites är allmänt sett en tes som står i motsats till en annan tes. En antites är alltså förnekandet av ett visst påstående (tes) Ex jätteliten,

Paradox är en diskrepans/oöverenstämmelse mellan vad en teori utsäger och vad sunda förnuftet förväntar. Förekomsten av paradoxer hos en teori är förstås besvärande, men undviks ofta genom att inta positionen att sunda förnuftet formats av hur saker ser ut att vara, och inte av hur de (egentligen) är, Ex  En vältalig tystnad. jmf Oxymoron

Pleonasm är ett språkligt uttryck i vilket ett ord kan utelämnas utan att innebörden förändras, ofta en fras av ord som har samma betydelse eller helt enkelt ett ord sammansatt av synonymer. Av princip skiljer man på en pleonasm, som ofta är medveten och kan användas som stilfigur eller för att förstärka en poäng, och en tautologi, som är en omedveten pleonasm.Ex: gammalt fornminne. dålig ovana, lugn och ro, klart och tydligt

Kontamination är en grammatisk term för sammanblandning av synonyma eller besläktade uttryck. Ex: "Han tillhör dem som håller fanan brinnande", en blandning av uttrycken "håller fanan högt" och "håller facklan brinnande". "Ta självmord" ("Ta livet av sig" och "begå sjävmord

Truism är ett uttalande som är självklart och därmed meningslöst. Vanligt i politiska uttalanden. Ex "Ungdomar behöver en bra utbildning ", "Vi ska alla dö en gång "

Redundans kallas information som upprepar redan etablerad information utan att tillföra någon ny. Redundant information kallas därför ibland även överskottsinformation.


Albanien


Inhumana vapen

Detta uttryck är för mig en paradox!  och som  påpekats en tautologi.


Fins det humana vapen?

Humor

 
Angeles Bermudez-Svankvist 
 har utsetts till ny chef för Arbetsförmedling. Hon säger i en första intervju "Jag hoppas att jag kan bidra med lite humor ..."

- Hej jag sökte jobb!
- Du?  Hahahahah!

(bilden från sr.se)

Lunchrumsstank

Är det inte på gränsen till äckligt när man nås av doften från lunchrummen, där medarbetare värmer medhavda matrester från gårdagen i mikrovågsugnar i långa rader. Stanken som skapas när man blandar alla dessa rätter är otrevlig och jag förstår inte varför välbetalda människor är så snåla att de inte kan unna sig själva en lunch och om de gör det så går de ut på stan köper något och återvänder till stanken i lunchrummet. 






Golf - en sport?

Jag spelar inte golf. Jag har aldrig haft någon som helst längtan eller dragning till sporten.

Vad beror det på?

Kanske för att det har varit trendigt att "spela" och trender får mig att slå bakut. Eller beror det på att det är en snobbsport med konstiga regler kring klädsel? Jag citerar mig själv: "Jag börjar spela när man få gå runt i bar överkropp."
Ja jag har prövat på, redan 1986 höll jag i en klubba första gången. Slog riktigt bra tills någon påpekade att jag höll klubban fel!  Det verkar som allt runt om kring är viktigare än själva resultatet. Förreten vem vill tävla i en sport där gamla tanter kan vinna. Inte för att de är bättre utan för de har handikapp. Jag har gått en runda en gång! Nej, jag spelande inte jag gick med några som spelade (det är ju så bra motion med de långa promenaderna) och då var det någon som hade mycke handikapp, vilket innebar att vi fick vänta på att denna person skulle slå alla sina slag på alla hål. Vilket också skapade irritation för de som kom efter. Det var tröttsamt.
Det är möjligt att jag börjar någon gång. Men det får bli när man inte klarar av någon annan bollsport och enbart för de långa promenaderna.

Patetiskt nog är detta konstverk, gjort av en vän till mig, en av favorittavlorna hemma hos mig.


Veganidiotism

Blir man inte upprörd när man läser om den 12-åriga flickan vars föräldrar inte gett henne något annat än grönsaker. Nu har hon fått engelska sjukan och har ett skelett som en 80-åring.

Ät Kött och Fisk!

Det var bättre förr ...

synd att vi inte visste det då!


Östtyskland 1985



Denna bild tog jag i Östyskland för 23 år sedan. Ser inte herrarna ut som om de kom från en annan epok än min dåvarande flickvän?

Republik

  

 Idag är det nationaldagen och då borde jag slå ett slag för Republikens införande i Sverige men det har jag gjort tidigare.

Så det får bli en Stenis. Det är ju ändå helg.


Kvinnor och bilkörning

Nej, jag har inga generaliserande synpunkter i detta ämne men det har nedanstående skåning:


Gubbar

Idag ska vi prata om gubbar! Inga vanliga gubbar utan jordgubbar ....

Sol, sommar och jordgubbar .....mmmm!


Konservatismens högborg

Jag bor i en av de "finare" delarna av Bromma. Detta har fått mig att bli revolutionär och tidigare otänkbara politiska ståndpunkter börjar allt oftare dyka upp i mitt bakhuvud.
Givetvis finns det en trädgårdsförening i området och givetvis ges det ut ett flashig tidning i fyrfärgstryck där förenings styrelse och redaktion fritt kan hänge sig åt inbördes beundran, kultursnobbism och dela ut pekpinnar till övriga i området. Det kan handla om hur man ska parkera sin bil, kratta löv, klippa gräsmattan eller uppmaningar till mord. Det senare visserligen av mördarsniglar, men ändå. Gud nåde den som avviker. Han blir föremål för ironiska påhopp i kommande nummer av tidningen.

Krossa kapitalistsnobbismen!!!!


Dagens tautologi

Satt just i ett möte, där någon sa "jag har missuppfattat fel".

Antingen har man missuppfattat eller så har man uppfattat fel.

Trängselskatt

Idag skriver Metro om nya betalningsregler för trängselskatten. Kom ihåg var du läste det först.

Tiden går ....

                                                                 

                                                                              Snart är det fotbolls EM

Språket

Om du vet vad en cykel är, behöver du inte klicka här 

Hötorget

MMS
Telefonbild från Hötorget


Cykelbud

Cykelbud måste tillhöra kategorin yrkestrafik. Jag har alltid krävt lite mer trafikvett från dessa men när man ser cykelbuden ta sig fram genom huvudstaden så häpnar man.

Rött ljus
Enkelriktat
Gångbanor
Stanna vid övergångsställen
..  etc

Dessa regler bryts det mot regelmässigt. (Nu finns det säkert några cykelbud som är duktiga. Man ska ju inte vara kategorisk.)

Är det någon som gör något åt detta problem?

Vem var Jesus?

Detta är till stora delar citerat ur Computer Sweden

Tre bevis för att Jesus var mexikan:
Han hette Jesus
Han var tvåspråkig
Han blev alltid trakasserad av myndighetspersoner

Tre bevis för att Jesus var irländare
Han gifte sig aldrig
Han berättade alltid historier
Han älskade att vara ute i naturen

Tre starka fakta för att Jesus var italienare
Han gestikulerade med händerna när han pratade.
Han drack vin till varje måltid
Han var säker på att hans mamma var oskuld och hans mamma var säker på att han var Gud.

Indikationer på att Jesus var svart
Han kallade alla för "broder"
Han tyckte om gospel
Han fick inte en rättvis rättegång

Att han var från Kalifornien
Han klippte aldrig håret
Han gick omkring barfota
Han grundade en ny religion

Eller att han var kvinna

Han/Hon tvingades utfodra en stor mängd människor med kort varsel fast det inte fanns någon mat.
Han/Hon försökte göra sin röst hörd bland massa karlar som inte fattade ett dugg.
Till och med när han/hon ar död var hon tvungen att stiga upp för att det fanns mer jobb för honom/henne att göra..