Vägtullar

Tänk att det borgliga styret har kunnat förbättra vägtullarna så mycket. Nu har man även förbättrat betalningsprocessen. Jag fick ett informationsbrev från vägverket som berättar att man från 1 augusti ska få en räkning hem varje månad och den ska äntligen betalas precis som alla andra utgifter man har.

Fula människor ....

.... ska ha lika rätt till arbete. Ja, det kunde man läsa i Metro igår.  Vad säger man? Det dyker upp många frågor?

Vem avgör? Vem anställer en snygg framför en duktig? Hur överklagar man? "jag är lika duktig som hon men jag är fulare så jag har mer rätt till jobbet"?


Bloggrubriker

Det är få bloggare som skulle få jobb på en tidning och vara ansvarig för rubriksättningarna. Ärligt talat vilka av nedanstående rubriker (Plockade slumpmässigt 9:42-9:44 igår) lockar till läsning? Någon enstaka kanske. Jag läser gärna andras bloggar men "Måndag" lockar mig inte särskilt mycket. Bättre kan ni!

4 days to go - Ensam helg - Stop it. - Överlevde helgen - Sjukt - Another monday - mardrömmar -Måndag -Bitter och sjuk - Plans - getting away - Hejsan -America´s secret destiny - Im just acting - AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ - Välkommen till min nya blogg! - Måndag - Måndag - Ny vecka -  rohodos - Celebration Time - Balen bilder. - Måndag - Första dagen - jepp. - mjaaausuusu - i'm giong to africa! - grill chill - Hemma idag - Gutten morgen - Glida fram på en - SKIT OCKSÅ - Underbart! - It´s not right, but it´s okay... - 24 TIMMAR - Fuck. - test - Sökandet avbrytet... - Censur - Fina vädret, fan - Bal! - marketing på hög nivå - en  - Sneak peak !!!! - Kattvakt - Ledig Måndag! - Altanen09:41 - God morgon Sverige! - Måndag morgon - Skolaaan!! - Helgen - White raspberry och cupcakes - måndag - greeeeeeen - "Guuud, vad jag är trött..." - äntligen hemma - Helgen - Välkommen till min


Tjocka poliser

I Mozambique har man problem med tjocka poliser. "De har blivit för tjocka för att jaga bovar", rapporterar BBC.  Övervikt är väl ett samhällsproblem i de rika staterna, Men räknas Mozambique dit? Eller är det så att poliserna i staten tillhör överklassen och har det mycket bättre än sina landsmän?


 

Tre studentskor

image148

Denna bild tog jag 1982 under Forssränningen i Uppsala, och av någon anledningen gillar jag den. (Den är varken skuren eller manipulerad)

Paul Pot är i stan


Lappar i bröstfickan

Mig händer det ofta att jag glömmer små papperslappar i bröstfickan när jag slänger skjortor i tvätten. Resultat blir ofta att man får tvätta om skjorten efter man pillat bort den söndertvättade lappen. Har man råkat lägga en gul  Post-it-lapp i en ljus skjorta är det bara att kasta den för den lilla gula lyckas färga av sig. Men mitt stora problem är inte omtvättningen eller att jag får slänga en skjorta då och då utan VAD STOD DET PÅ LAPPEN? Jag har tydligen tyckt att informationen på lappen var så viktig att jag sparade lappen i min bröstficka och om jag visste vad som stod hade jag inte behövt spara den, eller?

image147

Alkohol

Tänk att det ändå finns något "positivt" med alkohol. Läste igår att en kille ramlat nedför ett berg på Söder. Han föll 10 meter och "....klarade sig med ett benbrott, kanske för att han var så berusad" säger Carina Andersson vid Stockholmspolisen ..."

Tror vi att han hade ramlat ned om han varit nykter????

image146

Vad var det jag sa?

Jag citerar dagens DN:

"Det sker en okontrollerad spridning av miljöskadliga ämnen när fyrverkerier skjuts upp i luften. Det anser Naturskyddsföreningen, som i ett brev till regeringen påpekar att det därför inte är förenligt med miljökvalitetsmålet giftfri miljö att använda fyrverkerier. Föreningen vill ha regler som begränsar användningen av fyrverkerier."

Kommentarer:
- Okontrollerad eller kontrollerad spridning, spelar det någon större roll när vi inte vill ha någon spridning alls.
- Begränsningar? Förbjud skiten!!!
-
Vad var det jag sa

Euro

Nu firar Euro 10 år och vi är inte med V A R F Ö R ?

Snart går danskarna med och snart är det bara rika Norge och vi som inte är med. Kör över alla sura Norrlänningar och gå med  N U !


image144

Zlatan

I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic

image143
Foto: DAMIEN MEYER

Kommentarer i övrigt är överflödiga.

När vi ändå är inne på sport så ska jag erkänna att jag för första gången i världshistorien höll på Ryssland i VM-finalen. Kanadensarna var lite för kaxiga.

Hockey-VM

Ja, då var det slut för Sveriges del. Bra insats men inte tillräckligt. Så här i efterhand blir man besviken på alla NHL-stjärnor som sagt nej och imponerad av Linköping/HV-trion som var mycket bättre än alla svenska medelmåttiga NHL-spelare.

Amazing

Fick denna länk från min svåger i USA:


Jungfruleken

Var på Dramaten igår och såg Jungfruleken. Det var en tråkig pjäs. Den hade varken dramatik, komik eller en intelligent dialog. Skådespelarinsasterna var dock helt OK. Den får 1 banan.

image142

Rökning

Såg en ung, mycket snygg tjej på Drottninggatan igår.  Hon var aktraktivt tills jag såg att hon höll en cigarett i handen.
Jag förstår inte att unga tjejer som är så måna om sitt utseende röker. Har de inte sett kvinnor i 45-årsäldern som rökt sedan tonåren och ser ut somom de vore 70. Dessutom luktar det väldigt ofräscht, speciellt blandingen av parfym och rök. Enligt gratistidningen City  röker 40% av tjejerna på gymnasiet. Solarium är också populärt bland tonårstjejer, vilket säkert ytterligare bidrar till skrynkligheten. 

Det finns enligt Roddick (hon som startade Body shop) bara fyra saker en kvinna kan göra för att förbättra sitt utseende; att sluta röka, sluta gå i högklackat, sluta sola och att börja äta tomater. (Aftonbladet 2000-10-20)

image141

Hittade detta när jag googlade på rökningens negativa effekter:

- Mattare och glanslösare hår.
- Missfärgade fingrar som luktar illa.
- Gula tänder.
- Tidigare rynkor, särskilt runt munnen, eftersom åldrandet påskyndas.
- Sämre smak- och luktsinne. Det innebär bland annat att maten smakar och luktar väldigt lite.
- Sämre blodcirkulation vilket gör att hyn blir gråare o blekare.
- Förändrad hormonbalans i kroppen. Hos kvinnor blir utseendet och rösten manligare. + en ökad hårväxt på kroppen och i ansiktet. 

Och så förstås Cancer och andra sjukdomar.



 


Generationsskifte i Kofabriken

Är det inte för många "gamlingar" i fotbollstruppen till EM?

Burma och Kina

Det har dött 10.000-tals människor i naturkatastrofer i Burma och Kina den senaste veckan. 

De överlevande lider något fruktansvärt. och vad bloggades det om?

Mode, kändisar, utseende, tisdag, Välkommen till min nya blogg, tonårsleda o dyl

Så jävla självupptaget!!

Wake up teenagers!

Hockey VM

Jag älskar hockey VM. Jag har sett alla Sveriges matcher i alla år. Tyvärr har intresset  sedan SVT släppte turneringen svalnat hos många, vilket i sin tur tyvärr har medfört att det inte blir så mycket hockey-snack vid fikaborden.

H E J A   S V E R I G E ! ! !

image140

Vatten

Hur smart är det att köpa vatten i butiken för 7-40 kr/liter i plastflaskor som transporteras 100-tals mil, när det finns i stort sett grattis i kranen.
                                                                                           image139




Semester

Snart är det semester


Engla - SVT

En liten uppmaning - Sänd inte Englas begravning!!!


Inga svar

Nej jag har inga svar men flera frågor?

Riccardo-mordet: 1 år för mord?

Dödskjutningen i Rödeby: Frikänd för mord?

Uppdrag granskning: Krossade kistlock?







Rasism

Stod att läsa i dagens Metro om en kille som startat sajten namninsamling.se. Var där och kollade och tyckte att sajten dominerades av antirastistisk insamlingar av diverse slag.

Och då undrar man: Hur fungerar rasistiska människor egentligen? Vad gör dem så rädda för det som är annorlunda eller främmande? Beror det på egen osäkerhet, otrygghet eller vad? Avundsjuka?

Det andra man kan fundera på är var gränsen går, vilka är det som inte gillas? Är det geografiska gränser? Ekonomiska? Mentala?

image137

Och vilket är värst? Vilka hatar man mest? En invandrare som lyckats eller en som fortfarande har det svårt?

Själv funderar jag på vilka rasister som är värst? De som visar upp sig och skriker mest eller Svensson-rasismen? Den senare som inte visas utanför den inre kretsen, i form av familj eller närmaste arbetskamrater. Jag tror den senare för de andra är få och mer av tonårig frustation som förhoppningsvis går över.

Påminner mig om ett inslag på Rapport för många år sedan, där reporten intervjuar en medlem av VAM (Vitt Arisiskt Motstånd) som har ett finskt namn och blir väldigt, väldigt lång i ansiktet när reporten påpekar att han själv inte är arier. Åh andra sidan var väl Jackie Arklöv (hur han nu stavade) medlem av nämnda organisation.

Själv invandrade jag till Stockholm från Östergötland i början av 1980-talet. Min fru är 16:e generations invandrare. Hennes förfader invandrade från Holland i slutet av 1500-talet.

Ben

Åt abborre till lunch idag. Det var gott. Nu hade de på restaurangen råkat (?) stava abborre med ett b alltså aborre.
image135
Den medelåldersmannen kunde inte undvika straffsparken i samband med att han påpekade detta för servitrisen:

"Ursäkta men det är för lite ben i Abborren" .

Majoriteten av min familj "hatar" denna typ av "Arne Hegerfors skämt"., men det får man stå ut med. 
(Nu råkar jag vara släkt med den mannen, så jag borde förlåtas.)

Riccardo- rättegången

DN skirver i sin nättidning:
"
Hovrätten mildrar tingsrättens dom. Två pojkar frias helt från misstankar och tre av pojkarna får sitt straff ändrat från tre år till ett års sluten ungdomsvård för grov misshandel och vållande till annans död. "


Känns inte straffet lite milt? 1 år för "mord"???

Läsvärda tidningar

image132            image134        image133

Fyrverkerier och Smällare

Under helgen noterade jag att jag knapp hörde några smällare och eftersom jag inte besökt majbrasan i vår lilla segregerade stadsdel såg jag heller inte det traditionella fyrverkiet där. 

Detta påminde mig om att jag tycker fruktansvärt illa om rubricerade företelser. 

Nöjet (om det finns något) är kort. Det är dyrt och kan väl inte vara så bra för miljön, varken tillverkningen eller det som sprids i naturen.

Sedan har vi de "stackars"  djuren ....

image130


och alla skador/eldsvådor som förorsakas av detta "nöje".

Usch och fy för FY-vekererier och Smällare

men här är ett kul och äldre anslag ....


Oskarpt

Kan oskarpt va bra?

image128
Foto: Mats Lundell

Du levande

Eftersom jag inte tagit mig tid att kolla in "Du levande" på bio och såg den i videobutiken igår. Hyrde jag den och med spänd förväntan la jag mig i soffan och jag blev inte besviken. Roy Andersson är fantastisk! Så läcker! Får 5 toastar av mig

image127

Ateistisk humanism

Tage Danielsson citeras i boken om honom av Klas Gustafson (se mitt blogginlägg från den 18 april)

"Människan har skapat gud till sin avbild. Längre räcker inte hennes fantasi."


"En ateistisk humanism, om man vill ta till jättestora ord. Även om vi är egoister så finner ju den mest inbitne egoist vid minsta eftertanke att hans egen trivsel och lycka är oupplösligt förbunden med andras trivsel och lycka. Det kallar jag upplyst egoism. Dessutom tror jag inte att vi kan överlämna våra problem i någon guds händer. Det goda vi inte själva uträttar under vår stund på jorden blir aldrig uträttat. Det är den ateistiska humanismens grundtes. Ugh, jag har talat."

"You man, be human"

Facebook-grupper:

image126

image125