Landet ...

... är ju rofullt och inte så blogginspirerande.

        

Stolen ...

Ära den som äras bör. Min äldsta son hittade detta:

- "Have you lost your mind?"
- "If I had, how would I know?"

Speedway

Så har jag för andra gången i mitt liv varit på speedway. Mest för att den amerikanska delen av cirkusen är intreserad. Det är ganska kul men lite enformigt när man inte hejar på någon. Intressant är det dock att studera publiken som verkar vara en annorlunda men homogen grupp.


Kjell Höglund

Äntligen!!!

Bodil för 3:e gången

Nu har jag läst min tredje bok av Bodil Malmsten. "Mitt första liv". Den var faktiskt ganska tråkig. Jag har tyckt hon varit suverän i sitt underfundiga språk och roliga formuleringar som jag också citerat tidigare.



I denna bok hittar jag ett fåtal. Å andra sidan är de riktigt bra.

"Vi vet för mycket, det är därför vi inte minns någonting."


"Galten skrek som en stucken gris, ..."


"För riktiga sorger finns ingen tröst. Börjar man söka tröst för sorgligheter man inte kan kontrollera blir man offer för sorgligheten och hur sorgligt är inte det."


" ... att strykjärnet var av järn och tungt som bly."


Biobesök i sommarnatten.

Så har jag och hustrun varit på bio och sett filmen som troligen alla andra redan sett. Slumdog millionaire. Och jag tyckete den var fantastiks bra!


Humanist och gammal

då är iIP-telefoni inget för mig.

http://www.svd.se/naringsliv/it/artikel_3205735.svd

Semestervikarie?
 
eller en fast anställd idiot? 

Förhoppningsvis en numera f.d. antsälld!


Ännu en semestervikarie?

I alldeles för många år har jag haft ett telefonabonnemang som jag aldrig använt. Däremot har jag haft uppkopplingen till Telias bredband via den linan. För två veckor sedan kontaktade jag Telia för att säga upp mitt onödiga telefonabonnemang. Dock poängterade jag, mycket noga och upprepade gånger, att bredbandet skulle vara kvar. Det gick bra men jag skulle vara tvungen att betala i tre månader pga uppsägningstiden på tre månader. Någon vecka senare fick jag en bekräftelse på att mitt telefonabonnemang var uppsagt från 2009-09-30. "So far so good".
Igår den 13 juli när jag kom hem och läste min post fann jag ett meddelande från Telia att  de bekräftar min uppsägning av mitt bredbandsabbonemang från 2009-07-14. Jag slänger mig på telefonen och får prata med Camilla som inte kan göra något och ber mig ringa kl 8.00 dagen efter. Jag frågor om det inte går att meddela sig inom Telia. Men det var inte säkert att de läste meddelanden. Hon sa också att "Ingen av hennes kollegor skulle jobba kl 8.00 imorgon, så det var bäst jag själv ringde. Vilket decennium lever Telia i? Idag på morgonen kl 06.45 hör jag hur min äldsta son förtvivlat försöker få igång vårt breddband. Vi kan konstatera att det inte fungerar. Jag ringer Telia .. men de har inte kundsupport före kl åtta. Så småningom far jag tag i dem och de har lovat att det ska komma igång under dagen.

Är det Telias processer som är bristfälliga eller är det ytterligare en semestervikarieproblem?

Semestervikarier

Det är inte bara så att DN blir mycket tunnare på sommaren utan också så att artiklarna ofta är skrivna av sommarvikarier men mindre journalistisk kunskap och omdöme.

Håll ögonen öppna!

Dagens Nyheter

Har varit trogen prenumerant av Dagens Nyheter i över 25 år.

Varför får aldrig jag några erbjudan om billigare prenumerationer. Varför ska jag som trogen kund betala mycket mer än de otrogna? Kundvård?

Ensam i världen

Med anledning av alla vackra saker som sagts om Michael Jackson i samband med hans död och begravning vill ag härmed framföra en avvikande mening.

Hur kan en hel värld okritiskt hylla en knarkande knäppskalle med pedofila drag?



Öl efter jobbet

Inte bara en utan flera var vad jag ägnade mig åt i fredags em/kväll.

Det var trevligt ! Men det som retar mig är att på de fem olika ställen vi besökte  var det  nästan omöjligt att få en Ale. Tom i USA kan man nuförtiden  välja en Ale på så gott som varje pub/bar/restaurang.



Fotbollsgolf

Nu har jag provat på fotbollsgolf och tycker det har varit trevliga familjeaktiviteter.

Först var vi
Gotland där banläggaren har koncentrat sig på att hitt olika fyndiga hinder såsom telefonkiosker, bildelar mm.

Sedan var vi på Värmdö där det var mer likt golf och där svårigheter låg på de lutande greenerna.

Flygplan

.. är säkrast och miljövänligast på marken.